Dark fusion on kattotermi fuusiovatsatanssille, joka inspiroituu raskaista sävelistä ja synkistä tarinoista. Dark fusion voi olla pakana- tai goottihenkistä tai raskaan musiikin ja sen kuvaston käyttämistä tanssissa. Dark fusion ei ole oma tanssilajinsa, vaan pitää sisällään tribal fusionin, itämaisen tanssin ja muun fuusiovatsatanssin tekniikat. Annin tunneilla opeteltu vatsatanssin tekniikka on tribal fusionia ja vaikutteita haetaan myös muista tanssilajeista ohjaajan tanssitaustan mukaisesti.

 

Anni tarjoaa dark fusion -tunteja metallimusiikkiin ja tummalla pakanateemalla. Kurssien yhteydessä mainitaan keskittyykö kurssi vain jompaan kumpaan vai onko kurssi näiden teemojen yhdistelmä. Viikkotuntien opetus alkoi keväällä 2020. Voit lukea dark fusioniin liittyvän blogitekstin täältä.

Tribal fusionille tyypillistä on käärmemäisen sulavat, pehmeät liikkeet ja terävät iskut. Näitä elementtejä yhdistellään myös toisiinsa luoden liikekerrostuksia. Fokuksessa on liikkeiden tarkka erittely, isolaatiot, joilla tanssista saa teknisesti tarkkaa ja lumoavaa. Fuusiolajina tyyli sallii lisämausteiden ottamisen omaan tanssiin muista lajeista. Se kuinka paljon fuusiovaikutteita on, riippuu tanssijasta. Fuusiossa täytyy kuitenkin huomioida kulttuurisensitiivisyys ja perehtyä lajeihin, joita fuusioi.

Kuva: Suwi Berg, editointi: Veera Kontiokari            Kuva: Veera Kontiokari

Tribal Fusion

Dark Fusion

Pilates on Joseph Pilateksen (1883-1967) luoma menetelmä, joka kehittää mm. keskivartalon hallintaa, syviä lihaksia ja kehon toiminnallista ryhtiä. Pilateksessa tärkeässä osassa on liikkeisiin keskittyminen ja kontrolli. Perinteisesti pilatesta tehdään ilman musiikkia, oman hengityksen tahdissa. Osa Annin tunneista tarjotaan Dark Pilates -teemalla, jossa rauhallinen tummasävytteinen musiikki soi taustalla (nordic folk, dark ambient, post-metal jne.). Kurssikuvausten yhteydessä mainitaan tarkemmin kurssin teema. Pilates on erinomainen tuki tanssijoille, mutta pilateksesta on hyötyä kaikille. Anni on suorittanut PilatesHealth tason 1 mattopilateskoulutuksen.

Pilates

Tribal fusion -vatsatanssi on kehittynyt Amerikassa 1990-luvulla ja sen luojana pidetään Jill Parkeria. Laji on syntynyt usean eri vatsatanssityylin, mm. FatChanceBellyDance -tyylin (aiemmin ATS) ja kabaree -vatsatanssin, pohjalta. Tanssin tekniikka perustuu myös Jamila Salimpour -formaattiin ja itämaiseen tanssiin, joka puolestaan on peräisin Lähi-Idästä, Pohjois- Afrikasta, Hellenistinistisestä ja Turkkilaisesta kulttuurista ja pitää sisällään monia eri tansseja. Tribal fusionin perustekniikkaan on haettu vaikutteita myös flamencosta ja katutansseista. Tribal fusion käsitteenä kattaa nykyään monta eri tyylisuuntausta ja laji on kehittynyt paljon alkuajoiltaan.

Keväällä 2021 Annin esiintyvät Dark Fusion -oppilaat saivat nimen Hallanmaa. Hallanmaassa asustaa raskaan musiikin ystäviä, pakanoita, rokkareita ja taianomaisia Pohjolan otuksia. Nimi ei linkity yksittäisiin henkilöihin, vaan Hallanmaan asukit saattavat muuttua aika ajoin. Yläpuolella näet vuoden 2020 ryhmäkoreoita ja ryhmäkuvia.