Anni on käynyt kuvataide- ja käsityöpainotteisen lukion Tiirismaalla Lahdessa. Muutamaa lisäkurssia ja lukiota lukuunottamatta, Anni on kuvataiteissa itseoppinut.

 

Luovuuden lähteinä toimivat monesti mystiset maailmat ja luonnon aiheet. Elämänkiertokulku ja luonnon tasapaino puhuttelevat häntä paljon, jonka vuoksi hänen töissään esiintyy muun muassa eläinten kalloja. Kallo ei edusta kuolemaa vaan luonnollista elämän kulkua. Töissään hän kuvaa usein lintuja ja eläimiä, jotka eivät ole valtaväestön suosiossa, kuten käärmeitä, hämähäkkejä ja korppikotkia. Eläimillä on usein kuitenkin kriittinen rooli elinympäristön hyvinvoinnin kannalta. Ympäristön Anni yrittää parhaansa mukaan myös huomioida taulupohjien materiaalien ja maalien valinnassa.

 

Anni on järjestänyt kolme omaa näyttelyä, Joutsassa, Jyväskylässä ja Helsingissä:

2009 Vaihtoehtoinen todellisuus

Eskapismista, töitä joiden inspiraationa on ollut elokuvat, musiikki ja kirjat.

2012 Kaunotar vai hirviö 

Yhteiskunnassa ihmiset määrittelevät hyvän ja pahan, oikean ja väärän. Onko tiede uhka vai mahdollisuus? Onko luonto arvokas vain silloin kun me hyödymme siitä?

2018 Creepy Crawlies

Sarja eläimiä ja hyönteisiä, joilla on uniikkeja ominaisuuksia ja jotka ovat oleellisia oman elinympäristönsä kannalta.

Tilaustyöt

 

Kuvataiteen tilaustöitä Anni on tehnyt monipuolisesti eri tekniikoilla ja tehtävänannot ovat vaihdelleet tatuointien suunnittelusta ulkopatsaisiin. Töihin on kuulunut muun muassa muotokuvia, maalauksen tai kuvituksen toteutusta musiikkikappaleen pohjalta, julisteiden suunnittelua ja ulkopatsaan suunnittelua. Annin töitä on julkaistu kalenterin ja väitöskirjojen kansikuvina ja hänen kuvitustaan on käytetty musiikkivideon pohjana. Tilaustöitä otetaan vastaan tapauskohtaisesti, aina muiden töiden salliessa. Hinnat määräytyvät työn luonteen mukaan, suunnittelutyöt yleensä alkaen 100 €. Tilaustaulun hinta määräytyy koon, värien ja kuvan (kuinka realistinen) mukaan. Voit kysyä tarjousta etusivun yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostilla: info@annidohlen.com.